Do what you love

Op deze pagina lees je hoe ik mijn passie voor natuur en dieren heb kunnen vertalen naar mijn dagelijkse werk als zelfstandig fotograaf.


Passie voor natuur & dieren

Passie voor natuur & dieren

Mijn naam is Inge en van jongs af aan ben ik gefascineerd door de natuur. Als kind al wist ik mij uitstekend te vermaken met al het moois dat de natuur te bieden heeft. Naarmate ik ouder werd, bleef de interesse voor de natuur en het dierenrijk groot. Ik heb twee lieve dochters, en ook hen probeer ik groot te brengen met liefde voor de natuur.

Tijdens mijn HBO opleiding 'Diergezondheidszorg' heb ik een aantal interessante stages gevolgd, waaronder een bijzonder stageproject in Bolivia. Gedurende drie maanden heb ik in een rehabilitatiecentrum dagelijks inheemse diersoorten mogen verzorgen. In die periode werd mij eens te meer duidelijk welke belangrijke rol dieren en de natuur in mijn leven spelen.

Studio aan huis

Studio aan huis

Na mijn studie heb ik door mijn werk als dierenverzorger bij een dierenpension en als dierenartsassistente in de praktijk veel kennis opgedaan van honden- en kattengedrag. In die periode ben ik mij in mijn vrije tijd ook steeds meer voor fotografie gaan interesseren.

Mijn hobby begon al snel serieuzere vormen aan te nemen. Door aanschaf van professionele camera apparatuur, het volgen van cursussen voor professionele fotografie & nabewerking en vooral door heel veel te fotograferen, heeft mijn kennis van het fotografievakgebied en de kwaliteit van mijn fotografie zich sterk doorontwikkeld. Als fulltime zelfstandig dieren- en natuurfotograaf combineer ik mijn passie voor fotografie, cultuur en reizen met mijn liefde voor dieren en de natuur.

Love what you do